Категории

Враќање и замена

Формулар за враќање, рекламација и замена,  преземете овде >>

Доколку имате проблем со печатењето на формуларот, Ве молиме напишете го вашето побарување на потврдата за прием на нарачката, добиена со производот. Доколку сакате рефундирање, наведете банкарска сметка со имињата на сопственикот, а ако сакате да добиете друг производ во замена - напишете го името, бојата и големината на избраниот производ.Терминот за обработка на вратените нарачки е 48 часа од денот на приемот од наша страна.Ова време ни е потребно за техничка обработка на вашата пратка. Веднаш по извршувањето, ќе добиете информации по е-пошта. Нарачките кои се примени во петок се обработуваат во првиот работен ден. Неправилно испратените нарачки (без документи и опис на побарувањата на клиентите) се обработуваат со закаснување.

 

Замена за друга големина или за друг производ


Во случај кога сака да ја замени количината на нарачаните и примени производи или сака друг производ, клиентот има можност да ги замени истите во рок од 15 дена од приемот. Потрошувачот е одговорен само за намалената вредност на производите предизвикана од нивното тестирање, освен она што е неопходно за да се утврди нивната природа, карактеристики и правилно функционирање. Вратените производи мора да бидат со етикети, во добра комерцијална состојба, да не се носени, перени, пеглани, искинати, да се чисти, без мириси (како креми, парфеми или чад од цигари). Кон пратката мора да биде приложено следното: Потврда и формулар за прием и враќање на производите, рекламација и замена. Во случај на враќање и замена на нарачката, курирските услуги се на товар на клиентот.
Клиентот има право да го замени купениот производ со друг одбран производ/и од онлајн продавницата,наведувајќи го во формуларот посакуваниот производ(и). Кога клиентот сака да замени производ со друг, поскап од оној што го враќа, IVET.MK ја одзема сумата што првично ја платил клиентот за производот(ите) и го информира клиентот за износот на конечната доплата.

ВЕ МОЛИМЕ, НЕ ПРАВЕТЕ НОВА НАРАЧКА ПРЕКУ САЈТОТ!

Сите прашања поврзани со замената и вредностите на производите може да се разјаснат на е-пошта или на 075-374-691 или 075-378-195

Ако гореспоменатите услови не се исполнети, замената нема да биде извршена!

 

Откажување на нарачката


Клиентите на онлајн продавницата IVET.MK можат да ги вратат купените производи во 15-дневен рок од датумот на приемот. Потрошувачот е одговорен само за намалената вредност на стоката предизвикана од нивното тестирање, освен она што е неопходно за да се утврди нивната природа, карактеристики и правилно функционирање. Вратените производи мора да бидат во одличен комерцијален вид , некористени (да не се носени, перени, пеглани, искинати), чисти, без мирис (како креми, парфеми или чад од цигари) и со етикети. Кон пратката мора да бидат приложени: Потврда и формулар за враќање, рекламација и замена.Вредноста на вратените производи се рефундира во согласност со одредбите на член.54 од ЗЗП, Ве молиме, оставете точна трансакциска сметка за побрза услуга.

Рекламација

Рекламации може да се поднесуваат во случај на: констатирани производни дефекти, испратени погрешни производи, различни од нарачаните. Рекламација за производите оштетени за време на транспортот се разгледуваат само врз основа на извештај за рекалмација подготвен во присуство на курир. Во таков случај на рекламација, Продавачот ги прифаќа трошоците за курирските услуги, а веднаш потоа Вие треба да го контактирате нашиот оператор за да го одредите начинот на враќање. Рекламациите се прифаќаат во согласност со чл.22 од ЗЗП.

 

  • Враќање на лице место, лично од клиентите, на наведената адреса не се прифаќаат. Ние прифаќаме само пратки испратени по курир. 
  • Сите чорапи, хеланки, долна облека (бикини, боксерки), костими за капење, ноќници, маски, накит и штитници за чевли не се предмет на враќање и замена! Платената сума за овие производи не се враќа.
  • Откако ќе ја прифатиме вратената пратка, ќе добиете информативна е-пошта дека сме ја примиле пратката и ќе го вратиме вкупниот износ доколку оставите точна трансакциска сметка во рок од 15 дена на начин опишан во член 54 од ЗЗП.
  • Пратките со вратените производи, кои биле оштетени при транспортот поради несоодветно пакување, ќе му бидат вратени на купувачот на негов трошок. Внимателно спакувајте ги пратките за да обезбедите зачувување на производите за време на транспортот.

Сите вратени стоки на IVET.MK мора да бидат заштитени од оштетување за време на транспортот и испратени до:
 

IVET.MK
Бул.Србија бр.1, гр.Скопје 1000, Северна Македонија

 


Врати се Горе